divendres, 29 de febrer de 2008

Premi Sant Martí

Per tots aquells i aquelles que no vàreu poder assistir al lliurament del premi Sant Martí, una foto. L'hem penjat a l'estudi de la ràdio. És obra d'en Salvador Mañosa, una persona molt propera a l'emissora. Com moltíssima altra gent de la ciutat. No debades 25 anys són molts anys d'anar teixint complicitats, oferint servei a la comunitat, generant iniciatives i propostes de tota mena ...

Tutti foto

L'Albert, la bossa de Continente, el mestre Dr. John, el Manolo i la Rosky.
Una de les iniciatives nascudes a la ràdio és el Festival de Blues.
A la foto, extreta del bagul del record, s'hi pot veure un dels mites del
blues, el Dr. John, amb dos mites nostres: el Manolo i l'Albert.
A destacar l'aportació de la bossa de Continente, una pinzellada naïf
a la composició.


El Mulla't per l'Esclerosi Múltiple no va néixer a Cerdanyola,
però cada any un bon grapat de gent de l'emissora, capitanejats
per en Cavi Cases, participem en la seva realització a la ciutat.
La foto, de l'edició del 2006, ens permet veure un company
del Tot Cerdanyola - "La Vanguardia local" -, l'Agustí Jiménez,
al Xavi Cases i a la Roser Obiols, coordinadora de
voluntariat de la FEM.

[Les dues fotos les ha enviat el Manolo Ibarro.]

dimecres, 27 de febrer de 2008

El 25è aniversari institucional


La regidora Marta Pujol amb la imatge
gràfica del 25 aniversari de la ràdio local

El digital www.cerdanyola.info es fa ressò de la roda de premsa oferta per la regidora Marta Pujol per a exposar les activitats del 25è aniversari institucional de la ràdio municipal. Tal i com explicita la fotografia adjunta, publicada per l'info i signada per l'amic Urbano, es pogué veure el logo del 25è aniversari. Llegiu i comenteu, que per vosaltres serà la glòria de les festes d'aniversari.

[avui hi hagut molt de debat sobre el tema de les dates significatives de la història de l'emissora. Si algú té més dades, dates, documentació històrica, etcètera, que les aporti.]

Los Sencillos en concert. Ho muntava la ràdio


Molt abans de saltar a la fama fent, entre d'altres coses, de jurat a concursos televisius, Miqui Puig era el líder d'un grup anomenat "Los Sencillos". Aquesta actuació al Casal de Joves de Cerdanyola, als anys 80, va ser organitzada per Antena Directa, emissora municipal de la ciutat.

dilluns, 25 de febrer de 2008

Des de la distància, que no l'oblit.


Foto de família - primera època


En Jordi i en Miquel Àngel a l'antena


En Jordi Renú a l'antena de Montflorit
[és la que encara s'empra, si més no, la torre]


[En Jordi Renú fou el primer tècnic de la casa. Envia el text que es publica a continuació. Junt amb les fotografies.]

Hi ha coses que marquen per sempre i aquesta emissora per a mi, ha estat una d'elles. He trobat el vostre bloc un dia de navegació qualsevol i una part de mi no m'ha deixat quedar-me indiferent.
És positiu que hi hagi iniciatives que, de tant en tant, estan fetes des de la il.lusió i les ganes de fer coses positives. Felicitats!.

Està be que recordeu amb emoció temps passats, alguns d'aquells que heu passat per una ràdio que va néixer de la il.lusió i que en poc temps es va transformar en una gàbia de hienes. El meu carinyo pels companys de redacció que no en teniu cap culpa, vau ser els bons companys i teniu tot el meu respecte, carinyo i record; vosaltres, els "plumilles" de "a peu", els locutors d'esports, infantils i programes musicals, els menys valorats pels que manaven.

Dubto molt que ningú recordi els més vells, els que es van deixar la il.lusió i les ganes per a fer una ràdio professional i de qualitat. El tot s'hi val ja va començar per enllà els anys 80, aquest mal endèmic que ara ho ha envaït tot i del que alguns encara lluitem per netejar.

El meu pas per la ràdio em va deixar algun bon record, encara que sembli mentida. Com aquells tres anys treballant sense assegurar i jugant-me la pell amb el bon amic Miquel Àngel (Ràdio Club del Vallés), amb qui ens la vam jugar dos cops, un pujats a una grua de 20 metres i l'altre penjats d'una antena que vam aixecar amb suor i llàgrimes, si, la de Montflorit (encara segueix?, no ha caigut?). La vam pujar al 84 sense politja i sense l'ajut de ningú. Qui s'havia de preocupar, els de l'Ajuntament?. Veritablement i amb la perspectiva del temps haig de donar gràcies a Déu que no ens passés rés; com dic sense contracte ni assegurança. A veure qui és el bonic que ara seria capaç de fer una cosa així, jugant-se la vida per res, o potser per alguna cosa. Potser aconseguir tenir més cobertura de senyal radioelèctrica, en una època en la que qualsevol veí de qualsevol poble podia fer-se una emissora de ràdio. Allò si que era llibertat d'expressió.

Si més no, agrair en el fons els anys passats des del començament de la emissora allà pel 82 fins al 85, quan un bon amic i redactor de la ràdio em va aconsellar fer unes oposicions per a la Facultat de Ciències de la Informació, la qual cosa, tot ho haig de dir, em va canviar la vida. Gràcies.
Dono gràcies a tots, els bons i no tan bons, que em vau ensenyar més del que us imagineu. Tota una lliçó de vida, de la que t'espavilaves o t'ensorraves viu.

Si publiqueu aquestes línies, gràcies. Sinó ho entendré, donat que també he patit la manca de llibertat d'expressió. La meva intenció no és més que la de fer justícia als meus records, d'una època que queda molt llunyana, però que em va tocar viure. Que ningú es molesti, però les coses com són i pel seu nom.
Us deixo unes instantànies de l'època, que si al menys les publiqueu, formaran part de la història de la ràdio de Cerdanyola.

Salutacions.

Jordi Renú Espada
Realizador de Deportes
Coordinador de realización y nuevas tecnologías Canal Deporte
TVE

diumenge, 24 de febrer de 2008

Entrevista a Rosendo Mercado feta a Antena Directa

En JAH té un material de la ràdio que Déu n'hi do!. Ha penjat a Internet una entrevista a Rosendo Mercado feta el 1988 als estudis de la ràdio, en aquella època Antena Directa. Era en el programa "la conjura de los necios". S'hi veuen en Juan Costa, el Toni Álvaro, el Xavi Rulló, el Manolo Ibarro i el Rosendo, amb els mítics i respectius "nassos", entre d'altres.

Noves fotos del 15-F

El 15-F retratat per la càmera de la Mònica

La Mònica Gonzàlez, redactora de la casa amb permís per maternitat, després de deixar el petit Pol amb el seu pare, va decidir de participar a la festa dels FEM Monòlegs i l'atorgament a la gent ràdio del premi Sant Martí. Comparegué amb una càmera i va fer unes quantes fotos. Pitgeu i gaudiu, que d'això es tracta!

dimecres, 20 de febrer de 2008

Vídeo amb la "gent ràdio"Nou vídeo de la "gent ràdio". Producció dels tècnics de l'emissora repassa bona part de la gent qued ha fet possible aquest mitjà de comunicació durant 25 anys. Hi ha imatges "impagables", que convé descobriu vosaltres mateixos ....

dimarts, 19 de febrer de 2008

El vídeo del Xavi CasesEl 2n certamen FEM Monòlegs s'inicià a les 21h amb l'emissió d'un vídeo preparat pels tècnics de la ràdio. S'hi veu a en Xavi Cases, ànima de la nit i al Jordi "Fredy" Molina. Ja ho sabeu: pitgeu i guaiteu.

dilluns, 18 de febrer de 2008

Amb el micro a la mà!

Foto de l'Urbano. La Mariajo treballant, micro en mà, entrevistant la mare del, probablement, primerf nadó de l'any 2001. Hi havia rècord, quan al naixement. I la ràdio hi era. Com sempre!!

Sopar d'aniversari de la ràdio

Tresors de l'arxiu d'en Pepe Urbano. A la foto, Gabi rialler,
Mariajo "jefecita", Celia "femme fatale", J.L. Rodríguez, Magali Santisteve
i l'Àngel Jurado.


Gent ràdio. Entre d'altres: Peter D.J., Esther, Jordi, Meca, J.L. Rodríguez,
Xavi P., Juan C., Toni G.


Peter D.J., Magali Santisteve, Angel Jurado i
a l'esquerra Jordi i Xane.

Més fotos del 2n certamen FEM Monòlegs


Més fotos del 2n certamen FEM Monòlegs i gent ràdio


En Manolo Ibarro envia més fotografies del 2n certamen FEM Monòlegs. Punxeu i navegueu.

Les fotos del premi de la ràdio!

Foto de família recollint el premi Sant Martí

Xane i Benja, els dos directors pioners, recolliren el premi

Gemma Moncho, directora de Cerdanyola al dia i veterana de la ràdio,

lliurà el premi Sant Martí al Xane i al Benjamí Daza.

Els guardonats: Xane i Benja i els amics de la XISC, entitat cerdanyolenca

de l'any 2007. El cerdanyolenc de l'any, Llibert Fortuny, no hi pogué assistir:

actuava a Barcelona. Se li donà el premi dimecres i

aquella nit es passà un vídeo.

[Les fotos són de J.L.Urbano, "el millor retratista del món". El premi Sant Martí es de Salvador Mañosa. Anna Arambudo creà els premis cerdanyolenc de l'any]

diumenge, 17 de febrer de 2008

Èxit del retrobament de la gent ràdio i dels Monòlegs per l'Esclerosi Múltiple


Divendres era el dia de la cita. Per recollir el premi Sant Martí 2007, atorgat a tota la gent que hem fet possible la ràdio municipal durant un quart de segle i per fer costat a la Fundació Esclerosi Múltiple, amb el segon certamen de monòlegs. Ple total al bar i vestíbul de l'Ateneu. Les complicitat amb la idea aconseguiren que tot rullés i a més la gent de la ciutat va respondre. Gràcies a tothom!. I la gent ràdio, també. Hi ha fotos penjades - cliqueu la imatge inferior - però per un boci, mireu la imatge de dalt: la gent de la ràdio mirava un muntatge preparat pels tècnics de l'emissora on apareixia moltíssima gent ràdio. Felicitats a tothom!.

[Com vàreu viure la nit, "gent ràdio"? O els i les ciutadans solidaris?. Expliqueu-ho amb comentaris, si voleu!]

2n certamen FEM Monòlegs i gent "ràdio"

dimecres, 13 de febrer de 2008

L'Urbano anima el bloc amb noves fotos! + passem dels 5.000!!


Vaja penya! Els - us - reconeixeu? Probablement és una instantània de les
primeres festes d'Antena Directa!. Com es pot veure, tot molt formalet.
Ells, a un costat, elles, molt "modositas", a l'altre ....
El comentari del PP Urbano: "Vaya plantel de figuras, de aquellos tiempos"


Els germans "Marx": Gigi Marx, Toni Marx, Juanito Marx i Xavi "vaya gafas que llevo" Marx.
El PP diu: "sin comentarios, porqué són mis amigos"


"Buenos chavales. Sacaban el estudio fuera, claro, no era digital".
Paraules d'Urbano. Toni G. i Ricard.

Som a dos dies per la gran nit en la qual recollirem el premi Sant Martí, tota la gent que hem fet possible la ràdio municipal durant el seu primer quart de segle. Perquè en complirà més, segur. De moment s'anima el bloc i ja hem passat de les 5.000 visites. La cosa no s'atura!.

Festa Onda TopEl programa Onda Top, presentat per en Xavi Cases, va fer una festa a la discoteca Piú, de Sabadell. Quina marxa, quina gresca!. I quina gent més sana que hi participava!. En Xavi, que sembla que hagi arribat d'Iruña, anima la gent perquè participi de la festa!. Els dimoniets que han muntat el video l'han culminat amb unes imatges de la festa de comiat de solter d'en Xavi. S'hi veuen el Pere Albiñana i el David, que al llarg d'aquests anys també han col·laborat a la casa. I el Xavi en estat de meditació ... o està dormint?

dimarts, 12 de febrer de 2008

Municipals 2003

Rosita Cervantes i la Maria [no se la veu, però hi era: la panxa no és pas de menjar!]
a la redacció de la ràdio. Llibreta i bolígraf en mà, com marquen els cànons.

Celia, Núria, Lídia, Mariajosé, Rosita i Juan Costa.

A la redacció de la ràdio. Males cares? Sorpresa pels resultats electorals? Nooo!

La gent tenia ... gana!. O ganes d'acabar la feina, per les maratonianes sessions de feina!


2on certamen FEM Monòlegs


El de les fotos del cartell és el Xavier Cases, company tècnic de la ràdio i impulsor del 2on certamen FEM Monòlegs. Es farà aquest divendres, a partir de les 21h al bar de l'Ateneu. A la mitja part se'ns lliurarà el premi Sant Martí - a totes i a tots - en reconeixement a la feina feta al llarg del quart de segle passat d'ençà que començà a funcionar l'emissora. La consigna és: Divendres hi falta gent a l'Ateneu!.

diumenge, 10 de febrer de 2008

La ràdio l'any de les Olimpíades a Barcelona


Magali Santisteve


Elliott i Toni Álvaro [el de les ulleres]


Bernardo López.

Nous retalls del mític El Cerdanyola. Són de l'any 1992, el de les Olimpíades a Barcelona. Pitjant damunt la imatge inferior, accedireu a l'àlbum. Damunt, fotografia de la Magali Santisteve - en aquella època feia un programa infantil -, Toni i Elliott i Bernardo López, presentador de l'espai de flamenc de la llavors Peña Flamenca, amb seu a l'Ateneu.

El Cerdanyola - 1992L'emissora a El Cerdanyola

La ràdio a El Cerdanyola

El mític El Cerdanyola va publicar un bon nombre d'articles relacionats amb la ràdio. [Si cliqueu damunt la imatge accedireu a l'àlbum]. O escrits per gent que hi col·laborava. De fet i des d'un bon començament hi va haver molta relació, entre ambdós mitjans. O tres, perquè també rutllava la TV ... Eren altres temps ... fixeu-vos en la imatge de la gent pionera d'El Cerdanyola ... Avui en dia estan quasi, quasi, igual ....Una imatge "retallada" d'un dels articles que ha enviat en JAH (qui podia ser, si no?). És en Xane.Per cert, quan passi l'aniversari de la ràdio potser hauríem de pensar en fer alguna mena d'homenatge a El Cerdanyola i a totes les capçaleres que es quedaren pel camí, en el dur món de la comunicació local .....

El flamenc a Cerdanyola Ràdio

El flamenc sempre ha estat present a la programació de la ràdio. Bernardo López [ amb el seu "a los controles, Juan Costa, Costa Juan...] i Juan Maria Guerra, el de la fotografia, han estat dos companys que temporada rere temporada omplien de sentiment i "duende" l'emissió de la municipal. Navegant per internet hem "pescat" una entrevista que li feien a J.M.Guerra.

dijous, 7 de febrer de 2008

La ràdio i Operación Triunfo


El coneixeu, al de la camisa blanca, assegut al lloc que habitualment ocupa
l'alcalde de la ciutat?. No és el germà petit de los Chichos, ni cap actor de
culebrot sud-americà ....


... és el Jordi Jorba, l'any 2003, durant una roda de premsa
de presentació del suport de la ciutat a la Sònia Poblet, una
cerdanyolenca que va passar per Operación Triunfo. A les
fotos de Xavi Olivé s'hi veu a gent del grup de suport a la Sònia [tota]
d'entre el qual destaquen l'Antonio González, l'Eva Torralba
i el Toni Morral. Actualment, el JJ du el cap pelat al 3.
Ja el veureu el dia 15 de febrer!. Recordeu: a les 21h
i al bar de l'Ateneu!.

Fent el directe des del carrer!


Festa de Sant Martí. Plaça de Sant Ramon: Mostra de cuina.
La Mònica fa el directe [no és res rar, eh?], auxiliada per
en Xavier Cases. Guaiteu-lo que coquetó que és ell,
vestit informal però arreglao, d'esport!.


La Mònica entrevistant, carxofa en mà, una senyora.


No hi ha dos sense tres. Entre la Mònica i el Xavi s'hi veu
la Rosa Morante. Fa cara de felicitat, després d'haver endrapat
una bona ració de menjar. Amb allò de: "som de la ràdio.
M'ho deixa tastar, perquè després ho pugui explicar per antena?".
Les fotos són de Xavi Olivé, el "becari":-)

dimecres, 6 de febrer de 2008

Cerdanyola Ràdio. Instruccions d'ús


[portada de la revista editada pel 5è aniversari]

En Toni Álvaro ha preparat les "instruccions d'ús" de la ràdio municipal. Coneixent-lo, ja us podeu imaginar com va la cosa. Comencen així:

"Temps era temps.

Ja fa un quart de segle de la inauguració de Cerdanyola Ràdio i sembla que solament hagin passat 25 anys. El temps té aquestes coses. 25 anys de ràdio local, d’Antena Directa a Cerdanyola Ràdio, de Mancomunada a Municipal de Cerdanyola, de nena a dona.

1983. Ara fa 25 anys. El govern socialista expropiava Rumasa, la UCD iniciava el seu trasllat del Parlament al museu, Espanya guanyava 12 a 1 a Malta i José Luis Garci guanyava l’Oscar. L’embasament de Tous provocava una tragèdia i poques detencions mentre que volien detenir Las Vulpes per provocar. Charlie Rivel moria, suposem que de riure, es retirava l’estàtua del general Franco del centre de València i els ianquis envaïen Granada, però no trobaven La Alhambra.

El mateix 1983 un animós grup d’homes i dones decidien tirar endavant un projecte de comunicació local anomenat Antena Directa, Emissora Mancomunada de Cerdanyola – Ripollet. El projecte s’edificava sobre tres pilars: informació local, música actual i Pilar González, la dona de la neteja. Quatre anys més tard l’emissora es desmancomunava i la cosa quedava en Emissora Municipal de Cerdanyola, anomenant-se més endavant Cerdanyola Ràdio.

Han passat moltes coses en aquests 25 anys. Han passat moltes persones pels nostres estudis, han desaparegut molts discos dels nostres prestatges. Han passat un expedient de la Generalitat, una demanda de la Societat General d’Autors, un incendi, un trasllat forçós per obres a l’Ateneu, un senyor venent enciclopèdies, un individu amb mitjons vermells que venia a llegir els diaris... i més coses que passaran mentre no passin de nosaltres."

El document sencer punxant aquí [format PDF]

dimarts, 5 de febrer de 2008

L'home ràdio

En Xavi Poza exemplifica la feina ben feta. Ha passat de becari als serveis informatius, en l'època que els dirigien Celia Díez - migdia - i Ramon Company - tarda - a responsable dels serveis informatius de la ràdio i del diari digital cerdanyola.info. A més coqueteja amb la televisió, que de manera incipient treu el nas pel diari digital municipal. És l'home-feina: a més de dedicar-se a la ràdio ha trobat el temps necessari per escriure amb Josep Figueres el llibre Mareas negras, mareas blancas
A banda dels seus mèrits professionals cal afegir-ne un de ben especial: és capaç de suportar una matí de feina preparant els avenços informatius horaris, l'informatiu de la una, les notícies de l'info i atenent les trucades mentre conversa amb en Gabi López, polemista qualificat que darrerament ha retornat a l'emissora després d'una estada al departament d'esports.
Ho fa tot, en Xavi, però l'esforç es paga: de la foto publicada - any 2004 - a l'actualitat l'han visitat algunes canes. Poca cosa per la gran tasca encomanada, timoner de la informació municipal!.

Des del bagul de les fotos del record!

El Baúl de los recuerdos

En Toni Gómez i el Paco Ezquerra, ja fa un grapat d'anys, feien ràdio des d'una roulotte. La foto ho certifica. Si accediu a l'àlbum hi trobareu més imatges històriques, amb gent que un bon dia van passar per l'emissora i ara paren allocs ben diversos. Altres s'han quedat ben a prop de la ràdio o hi continuen treballant. C'est la vie!

I com som de rialleres!

Unas risas

Les noies de la ràdio són molt rialleres. La prova la trobareu pitjant damunt la fotografia que il·lustra aquest article. No hi són totes [han passat moltes dones per la ràdio!] però demostren el que és comú en totes elles: han omplert d'alegria les dependències i l'emissió de la ràdio. Bé, i de tant en tant, també hi posaven un xic de geni i "morros". Com els nois que han passat per la ràdio. En això, igualtat al 100%.

dilluns, 4 de febrer de 2008

Obert de NitL'Àngel Andrés va aconseguir bastir un interessant programa de debat - tertúlia, anomenat "Obert de nit". El Xavi Olivé, un fotògraf de la ciutat, conegut com en "Levinsky" perquè feia de becari (?), ens envia dues imatges en els quals es veu l'equip del programa.

diumenge, 3 de febrer de 2008

Tenim el reportatge que ja no publicarà el Tomàquet!

Escàndol al Bar't de l'Ateneu!. La gent de la ràdio - 25 anys - s'havia citat al bar de l'Ateneu per a parlar dels actes del 25è aniversari. Hi anaren 10 persones: Xavi Cases, Rosa Cervantes, Xavi Poza, Roser Quijada, Carles Puig, JAH, Jordi Jorba, Manolo Ibarro, Juan Costa i Celia Díez. Hi hagué reunió, sopar, abraçades i .... petons!. Per a veure el reportatge fotogràfic de Manolo Ibarro, punxeu aquí.

divendres, 1 de febrer de 2008

Guinovart, Blues i la ràdio

Josep Guinovart va signar el cartell de la VIII edició
del Festival de Blues. A la foto, amb en Balasch.
Guinovart va dedicar un cartell a en Manolo.

Presentació del VIII Festival de Blues. El Manolo davant
del micro. A la dreta, en Cañete regidor de Cultura i Cristina Real
alcaldessa. Atenció amb el guitarrista que hi ha darrera
d'en Manolo: paga amb la cara d'aborriment que fa!.

I què bé que ens ho passem en els concert!
Festival de Blues: primera línia. Mireu-vos les cares,
moltes d'elles ben conegudes i encara a la bretxa
musical i artística de la ciutat.

On és en Rafa?

Tothom té un passat ... Qui ara és el "jefecillo" de comunicació, el Rafa Lumbreras, també va trepitjat l'asfalt. Si, Rafa, si, aquella part del carrer per on sirculen els cotxes i és colindant amb les voreres. Allà on passen coses que després expliquem a la ràdio ... Eren altres temps, sense canes, amb una càmera amb les mans, intentant fer fotografies. Segur que el PP Urbano ens diria que mai n'ha après!. [d'altra banda, com qualsevol altre redactor/redactora].
La foto l'envia el Manolo i es va fer en una cercavila del Festival de Blues ... un esdeveniment "fill" de la ràdio...