dimecres, 6 de febrer del 2008

Cerdanyola Ràdio. Instruccions d'ús


[portada de la revista editada pel 5è aniversari]

En Toni Álvaro ha preparat les "instruccions d'ús" de la ràdio municipal. Coneixent-lo, ja us podeu imaginar com va la cosa. Comencen així:

"Temps era temps.

Ja fa un quart de segle de la inauguració de Cerdanyola Ràdio i sembla que solament hagin passat 25 anys. El temps té aquestes coses. 25 anys de ràdio local, d’Antena Directa a Cerdanyola Ràdio, de Mancomunada a Municipal de Cerdanyola, de nena a dona.

1983. Ara fa 25 anys. El govern socialista expropiava Rumasa, la UCD iniciava el seu trasllat del Parlament al museu, Espanya guanyava 12 a 1 a Malta i José Luis Garci guanyava l’Oscar. L’embasament de Tous provocava una tragèdia i poques detencions mentre que volien detenir Las Vulpes per provocar. Charlie Rivel moria, suposem que de riure, es retirava l’estàtua del general Franco del centre de València i els ianquis envaïen Granada, però no trobaven La Alhambra.

El mateix 1983 un animós grup d’homes i dones decidien tirar endavant un projecte de comunicació local anomenat Antena Directa, Emissora Mancomunada de Cerdanyola – Ripollet. El projecte s’edificava sobre tres pilars: informació local, música actual i Pilar González, la dona de la neteja. Quatre anys més tard l’emissora es desmancomunava i la cosa quedava en Emissora Municipal de Cerdanyola, anomenant-se més endavant Cerdanyola Ràdio.

Han passat moltes coses en aquests 25 anys. Han passat moltes persones pels nostres estudis, han desaparegut molts discos dels nostres prestatges. Han passat un expedient de la Generalitat, una demanda de la Societat General d’Autors, un incendi, un trasllat forçós per obres a l’Ateneu, un senyor venent enciclopèdies, un individu amb mitjons vermells que venia a llegir els diaris... i més coses que passaran mentre no passin de nosaltres."

El document sencer punxant aquí [format PDF]

2 comentaris:

Li ha dit...

Veig que la gent no sol comentar gaire els textos però jo em veig amb la necessitat de fer les meves aportacions al del Toni. Com he rigut!! No esperava menys del particular sentit de l'humor del Toni i de la seva particular manera de veure la ràdio (d'altra banda molt certa!!jajajaj)
En 25 anys s'ha reunit moltes anècdotes i molts grans moments. Tot i que jo hagi compartit gairebé 7 d'aquests 25 anys, he identificat moltes de les situacions que descriu el Toni i també podria explicar moltes altres! La ràdio i l'esport donen per molt!!
Però això és una història que explicaré en un altre comentari...

Jordi ha dit...

Salutacions!
Anima't a fer-ho!. És la salsa que li falta a aquest bloc: els comentaris i records de la gent. Els bons i els que ho foren menys.
Besaetes a totes i tots!
Jordi