dimecres, 30 d’abril de 2008

dimarts, 29 d’abril de 2008

dilluns, 28 d’abril de 2008

dissabte, 26 d’abril de 2008

25 d'abril

Avui, 26 d'abril i com és de bona lògica, el 25 ja és història. Ens queden els records, les trobades i retrobades, comentaris, somriure, alguna llàgrima (d'alegria, és clar!) i l'haver descobert tot el que hem fet possible al llarg d'un quart de segle. En Manolito, càmera en mà, està penjant les fotos al bloc que comparteix amb en Xavi. Feu el salt a aquest bloc i navegueu per les aigües virtuals germanes del Campi qui pugui. Hi trobareu la nit fotografiada.

divendres, 25 d’abril de 2008

Recomanacions pel sopar del dia 25 d'abril (i VI)

Si seguiu les recomanacions al peu de la lletra - si no ho feu, no passa res! - heu de saber que qui servirà el sopar aquesta nit i coordinarà l'equip de cambrers i cambreres és el de la foto. És en Jordi Molina. Per la gent més veterana, potser el recordareu del Quijote. En Jordi, un molt bon amic de la ràdio i actualment al capdavant del bar de l'Ateneu ....

.... i dit això, només una darrera recomanació: vingueu amb el cor ben obert, amb ganes de passar-ho bé, que és del que es tracta!!.

El vídeo de la marató de ràdio de Sant Jordi


El diari digital cerdanyola.info, dirigit per en Xavi Poza, publicava ahir un vídeo de la marató radiofònica a la plaça de l'Abat Oliba. És una treball d'en Toni Álvaro i TVNS.

dijous, 24 d’abril de 2008

Més fotos del 23-A

En Manolín s'ha dedicat a penjar fotos al bloc del Campi qui pugui. Accediu-hi i guaiteu-les: paga la pena!.

Hasta la victoria, siempre!

El detall que se'ns havia passat per alt a totes i a tots: la connexió cubana de la marató radiofònica. Heu-la aquí!.

dimecres, 23 d’abril de 2008

Recomanacions pel sopar del dia 25 d'abril (V)

Per a tots aquells que tingueu fills i filles, és imprescindible que dugueu un bon carregament de mocadors i pitets per quan toqui ensenyar les fotografies de la família menuda. Si noteu una humitat sobrevinguda als llavis, aneu alerta i traieu la protecció corresponent per evitar una excrescència salival no desitjada. Per tant, feu precaució ....

A veure qui troba en Wally manolín ...

Envoltat de roses i flors, colors llampants i una samarreta del Che, a veure qui troba a en Manolín ...

Rodríguez Power

Dues generacions dedicades a la ràdio: en Chache, fill del José Luis Rodríguez, al centre flanquejat per son pare i el seu oncle, en Manel.

Rosa i David Peris
Rosita "inalàmbrica" Morante no va parar de moure's al llarg del dia i micròfon a la mà, per la Plaça de l'Abat Oliba. Allà i a la parada de la Sala Olivé, va trobar al David Peris. O l'Aleix Rengel, actor cerdanyolenc. El va fer jugar per guanyar un sopar per a dues persones (se l'endugué!) i li preguntà sobre la sèrie "El cor de la ciutat". Gràcies a la seva amabilitat vam saber que en David Peris, actualment a París, podria tornar a la sèrie. Mentrestant i amb en Jaume, de la Sala Olivé, muntaran unes activitats teatrals obertes al públic.

Àlbum de Sant Jordi

Sant Jordi 2008


El primer àlbum de fotografies de la marató radiofònica de Sant Jordi 2008. Cliqueu al damunt i veureu-ho.

Sant Jordi 2008 - 1


El jefe Xane, tot pensatiu


Rosi
in action


El gran secret del Toni Gómez: els dipolos i sukutrukus

Dia esplèndid a la Plaça de l'Abat Oliba. Ràdio en viu: marató des de les 9 del matí fins a les 20h. Gent d'ara i gent que sempre hi són, a més de l'audiència. Una experiència molt enriquidora. La Gemma Moncho, noia ràdio ella, envia tres fotos. N'hi haurà més .....

dimarts, 22 d’abril de 2008

Manolito a la ràdio

Si algú no sap quina pinta fa el Manolo, heu-la aquí, a la foto, a la ràdio.

Gómez power


Toni i Abraham: dues generacions de tècnics, dues generacions de Cerdanyola Ràdio

Recomanacions pel sopar del dia 25 d'abril (IV)

Per aquells i aquelles que hagin canviat molt amb el pas dels anys, convé fixar una mena de detall, andròmina, flor o qualsevol altra cosa, perquè sigui (re)conegut pel personal. Evidentment convé anunciar-ho al bloc o a través de la llista de correu perquè tothom conegui la cosa!. Si hi ha cap cas desesperat, una solució pot ser fer-se una careta. L'enllaç us mena a un bloc on us ensenyaran com fer-ne una. Ja s'acosten el 23 i el 25!.

Les fotos de la Morante

La Celia i jo en un acte a l'Hotel Parc del Vallès (juny 1993)

Acte a la Biblioteca de Ca n'Altimira i s'hi veu (d'esquerra a dreta) al Miquel (un fotògraf col.laborador d'El Cerdanyola), a mi mateixa (redactora d'El Cerdanyola), Magali Santisteve, Montse Hidalgo (amb el cap mirant la llibreta) i una noia que venia pel Tot Cerdanyola. (setembre 1993)


Aquí sortim la Magali i jo i d'esquena la Laura Llach, dona del Pitu i fotògrafa d'El Cerdanyola.
És l'acte de replanteig dels terrenys de Canaletes!!!! on encara no hi havia res. Juliol de 1993

[textos de na Maria Rossy de Banús]

diumenge, 20 d’abril de 2008

Atentos a lo que viene!!! ... La Polla .... Records!!!

"Evaristo de La Polla en compañia del (tambien fallecido ...) cantante mocetón de los Tijuana in Blue (que noche aquella en la Conjura!) y el gran Victor Lacarta"

"El Víctor, l'Albert (feien cares de preocupats), Evaristo, las cervezas y la bolsa ..."

[Material enviat per en Manolito, així com els comentaris a les fotos. Probablement ja s'havia publicat, però paga la pena recuperar moments memorables del gran programa La Conjura de los Necios.]

Xane a la ràdio

Els del Campi, el Manolíl i el Xavilín, anuncien la propera emissió del seu programa dedicada a en Josep Maria Cortada, àlies Xane. Serà demà, de 12 a 13h. Audible en línia a través de www.cerdanyolaradio.com Després, i com els pertoca, pujaran l'entrevista a Internet. Localitzable al bloc del programa.

dissabte, 19 d’abril de 2008

Recomanacions pel sopar del dia 25 d'abril (III)

Hi ha hagut gent que ha expressat certes inquietuds respecte al sopar i les possibles activitats paral·leles o consegüents que s'hi puguin fer. Vaja, Lo que pueda surgir, que diu aquell. Per si cal, que els interessats que comencin a prendre's les mides. Com veieu, de complements i gadgets n'hi ha de tota mena i hechuras ....

Fotos de la gent d'esports ....Les envia en Manolito, afegint "déjate el pelo, Lídia, que ya estás guapa". Curiosament no fa cap comentari respecte al cabell d'en Pitu ....

El cartell del 23 d'abril

La imatge de la marató del 23 d'abril.

dijous, 17 d’abril de 2008

I les màquines, què?

No hi ha cap mena de dubte que les persones són el factor essencial de la ràdio. Però les màquines ens han ajudat força. Com la soferta taula de barreges Link, que encara funciona. Ni transistors, ni circuits integrats, ni microxips ... res de res!. Citant al magnànim i ponderat Toni G., cap de la cosa tècnica, amb un bon "dipolo" i uns "sukutrukus", ajuntats amb cinta aïllant, les coses funcionen.
Escriu en Manolito al respecte i en homenatge a la taula " y funciona ... ahora está parada porque el ordenador se escacharró. A la espera del ordenador, la mesa LINK espera para cumplir unos añitos más. No os podéis ni imaginar lo que la echamos a faltar."

En un proper post, la màquina d'escriure que encara hi ha a la redacció. Una peça de museu que desperta l'admiració dels escolars quan visiten l'emissora, acompanyats de la seño Morante. Una màquina amb la que han jugat tota la quitxalla de la casa, quan per una raó o una altra, hem hagut de passar per la ràdio amb infants.

Recomanacions pel sopar del dia 25 d'abril (II)

Un cop iniciats i iniciades en el complicat i tanmateix apassionant món del sabó i les curioses reaccions que provoca quan l'ajuntes amb l'aigua, convé tenir cura de la roba que portarem. Entre moltes d'altres coses, és clar!. Si ahir citàvem la veu de l'experiència - Urbano est - seguirem amb les seves profundes reflexions. Perquè la cosa de la neteja cal fer-la a consciència "por si surge algo". El què, lo cualo?. Cadascú que faci les seves conjectures.

Per si de cas és aconsellable dur una bonica i sobretot neta roba interior. Per aquells de vosaltres - i m'adreço al masclam, perquè, és clar, elles mai no hi pensen (?) - que hageu pensat en l'opció més propícia al contacte físic que se'n desprèn de la frase d'en Pepe, convé recordar-vos que no passa res, si el divendres varieu els vostres hàbits i un canvieu el calçotets abans no toca. Famellam: la imatge inferior recull algunes mostres possibles de roba interior.

Són dues opcions possibles, del ventall existent. Remarcar la variant "tanga" de lleopard d'en Murci López [sempre en parla, però mai ningú no l'ha vist ....], o el no dur res. Si és el cas, vigileu amb les cremalleres, aquells que dugueu cap apèndix propens a l'enganxada!. Uiii!. Només de pensar-hi ...
Demà, més!.

Protagonistes? Nosaltres!. Al Campiquipugui!


[captura del bloc del campi]

El duet fantàstic, çò és, Xavilín i Manolín, "Campi qui pugui", anuncien programes especials dedicats a la ràdio. Expliquen que

"en aquests programes escoltaren entrevistes a gent relacionada amb l'emissora local. També es podran escoltar antigues gravacions com falques, sintonies, indicatius, publicitats i la sèrie radiofònica ESPE (la historia de España en clau d'humor) que en el seu moment van gravat Toni Alvaro i Miquel Puig.

El primer programa s'emetrà el dilluns dia 21 d'abril (12 a 13 h.) i comptarà amb la presència de Josep Maria Cortada "Xaneta" (creador i ex-dire de l'emissora)en una entrevista enregistrada per l'espai del campi "Gent de Cerdanyola". En aquest primer programa recordarem les primeres emissions d'Antena Directa amb les veus de Paco Ezquerra i Mila Melero i José Luis Maqueda en el programa infantil Zanco Panco. Participaren alguns nens que pel seus cognoms reconeixerem ràpidament: Sánchez Braut ó Maranges.

dimarts 22 d'abril: especial Celia Díez, ex coordinadora d'informatius i actualment responsable de protocol de l'ajuntament de Cerdanyola. ESPE i altres.

dimecres 23 d'abril: jornada maratoniana de Cerdanyola Ràdio [emissió des de la Plaça de l'Abat Oliba, on s'instal·larà un mòdul per la ràdio] .

dijous 24 d'abril: especial Toni Gómez, cap tècnic de CR. ESPE i "Gent de Cerdanyola" amb Juan Antonio Hidalgo.

divendres 25 d'abril: especial Xavier Poza, coordinador d'informatius de CR i del Cerdanyola.info. ESPE i "Gent de Cerdanyola" amb Roberto Sánchez.

dilluns 28 d'abril: especial Juan Costa i Juan Gómez, realitzadors tècnics de CR. ESPE i altres.

dimarts 29 d'abril: María José Ruiz, ex-redactora i actualment responsable de premsa de l'ajuntament de Cerdanyola, ESPE i altres.

dimecres 30 d'abril: Jordi Jorba, ex-redactor i ex-cap de programes. Actualment en el servei de Cultura. ESPE i ·Gent de Cerdanyola" amb Gabriel López.

divendres 2 de maig: Rafael Lumbreras, Cap del Servei de Comunicació i Director de l'emissora. ESPE i "Gent de Cerdanyola" amb José Luis Rodríguez.

A partir del 5 de maig Campiquipugui tornarà a la normalitat excepte els divendres que continuarem amb els especials del 25 aniversari.

El divendres 9 de maig els convidats seran el Xavier Cases (realitzador tècnic, responsable de Espai Vital i codirector del campiquipugui) i Manuel Ibarro, (Coordinador de programes de CR i codirector del campiquipugui) és a dir, nosaltres mateixos. I divendres a divendres continuarem amb el 25 aniversari i la gent de la ràdio."

El Campi qui pugui s'emet de dilluns a divendres de 12 a 13h. És audible [una opinió com una altra] a través d'Internet i la plana de l'emissora.

dimecres, 16 d’abril de 2008

Recomanacions pel sopar del dia 25 d'abril (I)

Iniciem la publicació d'una sèrie de consells de cara al gran sopar del 25 d'abril, el pare i la mare de tots els sopars que s'han fet mai a Cerdanyola. En Pepe, el millor retratista de la ciutat i titllat per alguns com Pepe el "refunfuñón", quan ha d'anar a cobrir algun acte i li toca compartir feina amb una companya, sempre li diu"ven bien lavaíta". Tres paraules, una frase, que desperten diversos interrogants. Què vol dir, amb aquesta oració?. Li ho preguntarem, quan el "cacem" entre foto i foto.
Mentrestant, seguirem el que ens diu en el seu enigmàtic sintagma. I per tant recomanem sabó casolà o de qualsevol mena, pel 25 d'abril. Combinat amb aigua i friccionat pel cos, acostuma a alliberar-lo de brutícies vàries.
Curiosament, i tornem Pepe, quan l'acompanyant és mascle, no li comenta res respecte a la cosa de la neteja. Serà que les olors corporals mútues, si és que n'hi ha, s'anul·len?

Antena Pop - oldies

Manolo envia la foto y la informació: "uno de los grupos de ANTENA POP. Con Manolo [queda clar qui és, no? me da en la nariz que sí], el cantante Xavi Vendrell y el fallecido Sebas (el que fuera manager de los BB, Loquillo y Marc Parrot )"

Al peu del canó ....


Heu-los ací, retratats, els artífexs de la comunicació des del carrer. És a la Plaça de Sant Ramon, durant alguna edició de les festes de Sant Martí. Juanito Costa, Juanito Gómez i Mariajo "jefecita" Ruiz. ¡Esto es un trio y no el de las Azores!

Onada al mestre!En Miquel Puig, l'autèntic, envia material gràfic. Explica al mail que ho fa perquè
"veieu els programes de qualitat i de investigació científica que m'he dedicat en deixar la ràdio. I com sempre envoltat de premis Nobel i premis Sant Jordi".

Les fotos, no cal dir-ho, han despertat interès, emoció i perquè no dir-ho, alguna enveja sana, eh!. Del tipus: "jo també tinc fotos que quan les enviï ja veureu". Doncs això, a l'espera estem.

L'Angel Jurado, aparegut a la llista de correu, aporta dues frases històriques:
«Va morir amb la escopeta entre les pernas», «la visita de Monsier Laporte». En fi, "que cada vela aguante su palo".

dimarts, 15 d’abril de 2008

Dr. Feelgood + Lee Brilleaux + gent de la ràdio


Recuperades fotos històriques!. Escriu en Manolo:

"Uno de los últimos conciertos de los Dr. Feelgood con Lee Brilleaux, se realizó en Cerdanyola. Fue un julio muy caluroso. Pocos minutos antes de las 22 h. el pabellón estaba vacío. El manager de los Feelgood nos indica que ya salen al escenario. Se le dice que esté tranquilo, que esperaremos que la gente entre que aún es pronto. Dice que no, que el contrato dice que a las 22 y ellos salen a la hora. Total, que salen al escenario y ante poco más de una docena de personas empiezan a tocar. Juro por dios ... bueno no, -que no colará- os aseguro que al segundo tema aquello estaba lleno. De cuando se dejaban entrar hasta tres mil personas ( y en ocasiones bastantes más ). Fueron dos horas de intenso y sudoroso rocanrol. En las manos de Lee B. siempre se le veía un cigarrillo y un cubata. Y sin quitarse ni un momento la americana y la corbata. De las muchas ocasiones en las que pude disfrutar de los Feelgood con L.B., sin duda esta fue la más grande. Uno de mis conciertos inolvidables."

Fotos con el gran Lee Brilleaux (fallecido pocos meses después) con la banda y unos entusiasmados Albert, Manolo y Carles Arbués.

Felicitació dels caminants


Els caminants de Cerdanyola ens envien unes notes per a felicitar-nos l'aniversari. Els hem acompanyat, en les seves gestes, molt sovint. Monifashion és l'autèntica especialista en la matèria.

La seva felicitació:

"Cerdanyola Radio,nuestra fiel compañera en nuestros viajes a pie.
Catalina y Juan Antonio os desean un feliz 25 aniversario.
¡Muchas felicidades y muchos éxitos!"

Gràcies! i molts èxits per a vosaltres i les vostres caminades!

dilluns, 14 d’abril de 2008

Pillat, pillat ....

El Xavi Olivé, bon amic de la ràdio i fotògraf, envia una foto en la qual es constata que el Jordi J. sap aguantar un micro. Treballar, no ho sabem pas ... ho sembla, tot entrevistant al Maurici Jaumandreu. Era per Sant Jordi ... aviat aquesta data retorna i amb ella una programació especial de la ràdio. En Manolito anuncia alguna cosa al seu bloc. Corren misatges per la llista de correu ....

diumenge, 13 d’abril de 2008

Company, Ramon

Poc a poc tgothom treu el nas per aquest bloc. És el torn del Ramon Company, actualment a Com Ràdio. A Cerdanyola feia l'informatiu de tarda i omplia les ones de la municipal amb bona salsa ... Un bon combinat: notícies amb rirmes caribenys!!